Module 7: Eendaagse workshop “Flexibele arbeidsrelaties”

Veel organisaties werken met een ‘flexibele schil’ waarbij zzp’ers en uitzendkrachten worden ingehuurd om piekmomenten weg te werken of om aan specifieke opdrachten te werken.

De regels rond het inhuren van tijdelijke arbeid en de inzet van uitzendkrachten, werknemers werkzaam op zogenaamde nul-uren of min-max-contracten en ZZP’ers zijn echter complex. Daarbij verandert het arbeidsrecht voortdurend, recentelijk nog als gevolg van de introductie van de wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), die ingrijpende gevolgen heeft voor het beleid rondom flexibele arbeid. Daarnaast is er de nodige recente rechtspraak die van belang is, ook in 2022.

Hoe ga je als goed werkgever om met degenen die werkzaam zijn in dit soort flexibele arbeidsrelaties, vanuit het management en HR?

Onderwerpen

In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De rol van de arbeidsovereenkomst, juridisch waterdichte contractvorming, functie- en rolbeschrijving.
  • Wat zijn de nieuwe juridische ins & outs van de verschillende typen arbeidsovereenkomsten, met name de flexibele vormen van arbeid zoals tijdelijke, oproep, min-max, inhuur uitzendkrachten, zzp’ers?
  • Wat zijn de fiscale aspecten waarmee je rekening moet houden?
  • Welke werkwijze voor het inlenen van personeel past het beste bij onze organisatie? Er zijn uitzendbureaus, detacheringsbureaus, arbeidspools, payrollers, wat zijn de voor- en nadelen die aan die keuze kleven?
  • Het belang van monitoring van de toepassing van de diverse vormen van tijdelijke inhuur in de praktijk.
  • Einde contract: transitievergoeding ook van toepassing bij flexibele arbeidsrelaties? Onder de Wet Werk en zekerheid (Wwz) was het bijna onmogelijk om een werknemer zonder goede dossieropbouw te ontslaan. Is het onder de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) weer wat gemakkelijker geworden?
  • Wat betekent de (omvang van) de flexibele schil voor de inrichting van de organisatie en de betrokkenheid en innovatiekracht van het personeel, zowel het vaste als het tijdelijke?

Resultaat

Na het volgen van deze workshop met maximaal zes deelnemers heb je kennis van de relevante wet- en regelgeving, de diverse eigentijdse HR-visies op de balans tussen vast en tijdelijk personeel en weet je die toe te passen in de praktijk als manager op een manier die past bij jou en jouw organisatie.

Bovendien ga je naar huis met handvatten voor oplossingen van de door jou tijdens de workshop ingebrachte cases, zodat je daarin concrete resultaten kunt boeken.

Workshoplocatie

De workshops worden op locatie bij HRM College verzorgd van 10.00 tot 17.00 uur in Villa Mollerus (Mollerusstraat 1, Baarn) op 10 minuten lopen van NS station Baarn, inclusief lunch. Het is ook mogelijk online deel te nemen aan de workshops op locatie.

Data in 2022

Investering

€795, ex BTW, inclusief lunch. koffie/thee en evt. lesmateriaal.

Heeft jouw branche-, beroeps- of netwerkorganisatie een  samenwerkingsovereenkomst met ons? Dan kan een korting van toepassing zijn. Geef dat dan aan onder opmerkingen bij de inschrijving, onder vermelding van de organisatie.

Aanbevelingen

De workshop was buitengewoon nuttig – ik voel me veel beter geïnformeerd en heb meer zelfvertrouwen om zaken op de werkplek op te pakken. Ik hou van de aanpak – niet ‘dood door powerpoint’! Was nooit saai. Over de trainer: een 10! Heel gemakkelijk om naar te luisteren, boeiend en ontspannen. Ik hou ook van het werken met de ervaring en het advies vanuit een kleine groep.

Janine Smith

Sofis

Echt nuttige cursus voor mijn werk. Ik werk in HR in Nederland voor een middelgrote onderneming. Het liet me echt zien dat we dingen niet goed doen, en waar we kunnen verbeteren.

Jeanie Edwards

Backbase B.V.

Ik waardeerde dat de trainer zijn rijke ervaring in het Nederlandse arbeidsrecht kon delen en dat we specifieke praktische voorbeelden konden bespreken in een kleine groep deelnemers.

Kerstin Herzog

Brunswick EMEA

Inschrijfformulier