De rol van de Ambtelijk secretaris bij versterking van medezeggenschap

Workshoplocatie

Social Impact Factory, Utrecht

Data

Als ambtelijk secretaris ondersteun je het medezeggenschapsorgaan (en/of andere organen: RvB, RvC/RvT of Cliëntenraad) met verschillende taken; van administratief tot beleidsondersteunend en adviserend. Medezeggenschapsorganen willen zich steeds vaker proactief opstellen en anders organiseren -en dat betekent meer nadruk op andere werkzaamheden en nieuwe vaardigheden voor de Ambtelijk Secretaris.

Hoe kun je als Ambtelijk Secretaris de organisatie en het medezeggenschapsorgaan ondersteunen bij versterking van de medezeggenschap? Met de ontwikkeling van je eigen visie op de (ontwikkeling van) de organisatie, op de rol van het personeel, op de verschillende manieren waarop het medezeggenschapsorgaan daarop kan aansluiten en op de acties die daarvoor nodig zijn? Hoe ben je in dit proces een goede ondersteuner en adviseur? Deze en meer vragen komen aan bod in een eendaagse workshop op een centrale locatie in het land.

Voor wie?

Voor ambtelijk secretarissen – primair van die van de Ondernemingsraad, maar ook voor (ambtelijk) secretarissen van de Raad van Bestuur, RvC/RvT of Cliëntenraad.

Resultaat

Na het volgen van de workshop heb je een direct toepasbaar en op maat gemaakt plan van aanpak voor jouw eigen rol. Bovendien krijg je tips en adviezen die op jouw situatie zijn toegesneden en een eerste aanzet tot acties die je gelijk kunt toepassen.

Globaal programma:

  • Ochtend: Kennismaking, bespreking leervragen en persoonlijke drijfveren, overzicht van alle recente en relevante ontwikkelingen rondom het thema
  • Lunch (inbegrepen)
  • Middag: Praktijkcases eigen organisatie, plan van aanpak op maat, praktijktips op maat en aanzet voor ontwikkeling van eigen rol.

.

data volgens z.s.m.

Investering

€795, ex BTW, inclusief lesmateriaal

Indien uw branche-, beroeps- of netwerkorganisatie een samenwerkingsovereenkomst met ons heeft, kan een korting van toepassing zijn. Geeft u dat dan aan onder opmerkingen bij uw inschrijving, onder vermelding van de organisatie.