Module 7: Eendaagse workshop “Het arbeidscontract: vast en flexibel"

We gaan in deze workshop in op de diversiteit aan vormen van arbeidscontracten van vast tot flexibel én op de diversiteit aan bedingen die in deze contracten kunnen worden opgenomen. Denk aan nul-uren, min-max, vaste en ZZP-contracten en proeftijd, concurrentie en geheimhoudingsbedingen etcetera.

Aan bod komen de kenmerken, de voor- en nadelen en tips voor het gebruik van contracten en bedingen in de praktijk, vanuit eigentijdse noties van goed werkgeverschap. We doen dit op een manier die past bij jou, je waarden, ambities en uitdagingen – en die van jouw organisatie.

De inwerkingtreding van de wet ”Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden” met ingang van 1 augustus 2022, gebaseerd op een Europese richtlijn, kan een goede aanleiding zijn om de formats die je hanteert voor vaste en flexibele arbeidscontracten weer eens kritisch tegen het licht te houden en op onderdelen aan te passen.

Onderwerpen

In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De rol van de arbeidsovereenkomst, juridisch waterdichte contractvorming, functie- en rolbeschrijving.
  • De nieuwe juridische ins & outs van de verschillende vormen van arbeidscontracten: vast én flexibel.
  • In het kader van flexibele contracten gaan we in op:
    • arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd, oproep, min-max, inhuur uitzendkrachten, detachering, leer-/arbeidsovereenkomst, stage-overeenkomst, payrolling, arbeidspools, contracting en zzp-contracten (‘overeenkomst van opdracht’) etc.
    • welke werkwijze voor het inlenen van personeel het beste past bij onze organisatie en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende keuzes.
    • De aankomende veranderingen op dit terrein die de overheid in de planning heeft.
  • Voor zowel vaste als flexibele contracten gaan we in op bepalingen en bedingen met betrekking tot de volgende onderwerpen: proeftijd, boetes, non-concurrentie, het relatiebeding, het ronselen van klanten en/of werknemers, geheimhouding, eenzijdige wijziging van arbeidsvoorwaarden, studiekosten, nevenwerkzaamheden, loon bij ziekte, reïntegratieverplichtingen, vakantie tijdens ziekte etc.

Werkwijze en resultaat

Als inbegrepen service bieden we jou als individuele deelnemer een kennismakingsgesprek ‘in persoon’ of  via Zoom/MS Teams. We behandelen dan je eventuele vragen over de module of bespreken de actuele gevallen of dilemma’s die je zou willen inbrengen.

Na het volgen van deze workshop met maximaal acht deelnemers heb je een overzicht van de verschillende vormen van arbeidscontracten en bedingen en bepalingen met de kenmerken en voor- en nadelen. Hierdoor heb je praktische handvatten voor de inrichting en eventuele aanpassing van de contracten en bedingen die jouw organisatie hanteert. 

Na afloop van de workshop ontvang je een ‘Certificaat van Deelname’.

Wil je inschrijven? Vul dan het formulier hieronder in!

Workshoplocatie

De workshops vinden plaats van 10.00 tot 17.00 uur in Villa Mollerus (Mollerusstraat 1) te Baarn, 10 min. lopen vanaf station Baarn, circa 30 min. van Amsterdam en Utrecht. Parkeren is gratis. De workshops zijn altijd inclusief uitgebreide lunch, in hetzelfde gebouw.

Workshops ‘Op locatie’ zijn hybride, dat wil zeggen dat ze ook online kunnen worden gevolgd, wat goed werkt gezien het feit dat we in kleine groepen werken van maximaal aantal van 8 deelnemers. De prijzen voor de on-site en online workshops zijn hetzelfde.

Opties

Deze eendaagse workshop is één van de zeven modules van de Leerweg Arbeidsrecht en HRM voor eigentijds management. We bieden deze workshop ook aan als in-company of een-op-een sessie, afgestemd op de behoefte van jouw organisatie en jouzelf.

Data in 2024

Investering

Voor iedere afzonderlijke module / workshop: € 997 ex BTW per persoon, betaling vooraf, inclusief een persoonlijke intake van 30 á 60 minuten, lunch, koffie/thee, lesmateriaal.

Heeft jouw branche-, beroeps- of netwerkorganisatie een samenwerkingsovereenkomst met ons dan kan een korting van toepassing zijn. Geef dit aan onder ‘opmerkingen’ bij de inschrijving onder vermelding van de organisatie.

Certificaat

Je krijgt een ‘Certificaat van Deelname’.

Aanbevelingen

De workshop was buitengewoon nuttig – ik voel me veel beter geïnformeerd en heb meer zelfvertrouwen om zaken op de werkplek op te pakken. Ik hou van de aanpak – niet ‘dood door powerpoint’! Was nooit saai. Over de trainer: een 10! Heel gemakkelijk om naar te luisteren, boeiend en ontspannen. Ik hou ook van het werken met de ervaring en het advies vanuit een kleine groep.

Janine Smith

Sofis

Echt nuttige cursus voor mijn werk. Ik werk in HR in Nederland voor een middelgrote onderneming. Het liet me echt zien dat we dingen niet goed doen, en waar we kunnen verbeteren.

Jeanie Edwards

Backbase B.V.

Ik waardeerde dat de trainer zijn rijke ervaring in het Nederlandse arbeidsrecht kon delen en dat we specifieke praktische voorbeelden konden bespreken in een kleine groep deelnemers.

Kerstin Herzog

Brunswick EMEA

De inhoud was vlot en geschikt voor toepassing in een HR-omgeving. Arthur was een zeer goede trainer in de zin dat hij niet alleen uitlegde wat er in de wet staat, maar hij gaf ook enkele zeer goede voorbeelden die gemakkelijk te begrijpen waren en lieten zien hoe de wet wordt toegepast. (10/10 via Springest)

Tessa Marie van Avendonk

Corinthia Hotel, HR Manager

Het was een geweldige trainingsdag vol essentiële arbeidsrechtelijke onderwerpen en we konden persoonlijke werkplekscenario’s behandelen om ons meteen te helpen navigeren in ons beleid/nieuwe aanpak. Arthur was geweldig met veel inzichten. Ik zou hem ten zeerste aanbevelen! Facilitator met veel inzichten. (10/10 via Springest)

Cassandra Rodenhurst

SilverFlow, HR Manager

Inschrijfformulier